Budo-san 
Digital  Creations
Eerste maal digitaal:
2004: Na jaren van geen persoonlijke computer meer te bezitten en  de dagelijkse interesses  volledig naar iets anders gingen, kwam er plots verandering in het gebeuren dat het aanbod van mogelijkheden ineens enorm interessant maakte. Het internet werd, met de kabel, ineens bereikbaar voor iedereen met een computer. Dit opende plots een onvoorstelbare bron van informatie en ook contact-mogelijkheden met andere pc-gebruikers. Het “World Wide Web” opende een nieuwe wereld. Oktober 2004: terug een computer en een internetaansluiting. Met een maagdelijk besef van het internetgebeuren werd het mij dadelijk duidelijk dat jezelf kan deelnemen op het World Wide Web. Mijn aandacht ging vooral naar websites, de presentatie op de websites en hoe het maken ervan. Het aanbod van gratis webpagina’s en blogs was een leuke eerste stap die je kon maken. Ik maakte een msn-spaces aan, er werd een account voor aangemaakt budo-san was geboren Met deze webpagina  begon ik bijna direct eigengemaakte afbeeldingen te maken en te presenteren. 3maanden later had ik meer dan 120.000 visits gehad uit veel verschillende landen. Doordat op de pagina toen de mogelijkheden.beperkt waren begon ik HTML te studeren, zocht me een freeware HTML-editor en ging aan de slag en eindigde de msn-spaces pagina. Juli 2005:  mijn eerste www website, handmatig geprogrammeerd in HTML. www.budo-san.be, staat on-line.   .  .
Terug aan de slag:
History
1984: de eerste tastbare kennismaking met computers. Mijn eerste digitaal machientje. De Commodore VIC20. Een computertje met een geheugen van 20KB, even later, de toen populaire Commodore64. Deze had toen het fenominale geheugen van ongeveer 40KB RAM geheugen. De mogelijkheid om zelf te programmeren was een simpele vorm van BASIC. Verwonderlijk genoeg werden toen wereldwijd geweldige programma’s gemaakt voor deze computers. De opslag van gegevens werden toen met een externe cassetterecorder gedaan, even later met een externe floppy-disksunit. De opslag- en laadtijden waren toen met deze media gigantisch traag vergeleken met wat de huidige homecomputers doen. Als je even vergelijkingen maakt met de huidige geheugencapaciteit van de pc’s is het eigenlijk bijna onvoorstelbaar dat het aantal bytes voor een kleine thumbnail toen de hoeveelheid geheugen was van je computer.
Commodore VIC20 Commodore 64
Commodore VIC20
Commodore 64
Commodore cassettespeler Commodore floppy diskdrive
Cassettespeler
Floppy diskdrive
De computer evolueerde snel van model en geheugencapaciteit en er kwamen snel de eerst PC’s in de winkel. Voor mezelf, na ongeveer 2 jaar, even genoeg van de in een stroomversnelling groeiende en veranderlijk computermarkt, het werd moeilijk en prijslijk om de bomen door het bos te zien. Ik besloot te wachten, met het inzicht van de groei en mogelijkheden van de computer in de eerste jaren die kwamen,  tot de PC’s wat technisch stabieler en ook betaalbaar werden.  .
Juni 2009:  Al die tijd bezig te zijn met HTML, javascript, programmeren, websites maken, het maken van veel verschillende banners, headers, afbeeldingen, gifjes en swf(flash), filmmontages van bestaande beelden, wou ik mijn eigen filmbeelden met muziek. De aanschaf van mijn eerste HD-camera met bijna dadelijk de opnames en het monteren van de videoclip Who’s the King” van Danyel feat. Marty Townsend.(bekijk) Hiermee was de start gegeven om het filmmaken  te gaan bestuderen. Ook werd er een 2de HD-camera en allerlei filmmateriaal en software bij aangeschaft. Er volgden nog enkele filmprojecten en live-opnames, sommige werden niet afgemaakt, andere zijn op de site te bekijken.   .  .
Augustus 2011:  budo-san.be krijgt een nieuwe look en een update van de website-inhoud..                                   Aanschaf van een Nikon fototoestel voor foto’s met een betere beeldkwaliteit.   .  .
Een camera erbij:
Een nieuw jasje:
budo-san
Frank - budo-san -
Hallo ik ben Frank Messiant geb: 12/05/1955 Schoten Belgium Hier op de website vind je mijn digitale creativiteit in zijn verschillende vormen, gaande van filmen, foto’s, afbeeldingen, en meer... Ik wens je veel surfplezier op de site. Enjoy and have fun!               Frank        budo-san
Frank - budo-san - Frank - budo-san - Home Home 3D-Art 3D-Art Video Video Creatief Creatief Foto's Foto's Begrippen Begrippen Links Links History History Contact Contact Gastenboek Gastenboek
3D software::
februari 2012:  Met de instalatie van de 3D software Daz Studio begon er voor mij een nieuw PC-tijdperk. De virtuele foto- en film studio.met je eigen virtuele modellen, scenes, achtergronden, allerlei items en belichting. De uitleving van mijn artistieke fantasieen en ideen kon ik thuis kwijt op mijn pc. Je kan mijn creaties hier bekijken. Enjoy!   .
Bekijk hier >>
Bekijk hier >> Budo-san Facebook
Check out!